Közélet

Pöcegödörbe dobta élettársát egy szentbalázsi férfi

rendőrség, helyszínelés (rendőrségi helyszínelés, )
rendőrség, helyszínelés (rendőrségi helyszínelés, )

A tettest szerdán fogták el, miután pénzt akart felvenni a nő bankkártyájával.

A gyanú szerint megölte élettársát egy szentbalázsi férfi, aki a holttestet az udvari emésztőgödörbe dobta, a rendőrség a gyanúsítottat szerdán fogta el – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője szombaton Budapesten.

Petőfi Attila tájékoztatása szerint a bűncselekmény tavaly október 28-án történt. A 23 éves gyanúsított, Cs. Lajos a nálánál 22 évvel idősebb F. Erika eltűnése miatt tett bejelentést a rendőrségen. A nőről a környezete úgy nyilatkozott a rendőröknek, hogy pszichés beteg volt, többször akart öngyilkosságot elkövetni, de ezek csak figyelemfelhívó akciók voltak.

A nőt a rendőrség kutyákkal is kereste, de semmi nem utalt arra, hogy F. Erika még életbe lenne. A rendőrök több ellentmondást is felderítettek, így azt is, hogy a nő korábban is elment otthonról egy-egy veszekedés után, ám akkor nem kerestette őt Cs. Lajos, akit Petőfi Attila agresszív, féltékeny típusú embernek írt le.

Sztancsik László nyomozó a sajtótájékoztatón elmondta: mivel a nő bankkártyájáról az eltűnése után is megpróbáltak pénzt felvenni, a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a nő gyilkosság áldozata lett, és Cs. Lajos összefüggésbe hozható az esettel.

A férfi április 17-i kihallgatása során részletes, minden körülményre kiterjedő beismerő vallomást tett. E szerint élettársát október 28-án kötéllel megfojtotta, majd a holttestet a használaton kívüli udvari mellékhelyiségben rejtette el.
Cs. Lajost bűnügyi őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését, ellene emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik