Közélet

Maratoni ellenőrzések lesznek az utakon

Kozuti-ellenorzes(1)(210x140)(1).jpg (Közúti ellenőrzés)
Kozuti-ellenorzes(1)(210x140)(1).jpg (Közúti ellenőrzés)

Az egyenruhások mások mellett határsértőkre, szabálysegő autósokra, bicikisekre utaznak majd.

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány hazánk egész területére elrendelte a fokozott ellenőrzéseket. Az intézkedés április elsején lép életbe akár július utolsó napjáig eltarthat.

A rendőrség szerint céljuk egyebek mellett az „illegális migrációval összefüggő jogsértések kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtása. Magyarán azt tervezik, hogy visszatérően ellenőrzik majd azokat az útvonalakat, melyeket a határsértők használnak.

Szeretnék továbbá megszilárdítani a „lakosság szubjektív biztonságérzetét” is, vagyis lényegében igyekeznek visszaszorítani a közterületeken történő bűncselekményeket, szabálysértéseket.

A kerékpárosok és a gyalogosok sem lesznek elfelejtve, a céljuk ugyanis, ha kevesebb balesetben lenne részük. Ennek részeként természetesen őket és az autósokat is ellenőrzik majd rendszeresen, hogy betartják a szabályokat, és – akinek kell – a kötelező biztonsági eszközökkel kapcsolatos előírásokat. És persze ki akarják szűrni az ittas, bódult állapotban közlekedő sofőröket.

Most sincs hiány egyenruhásokból az utakon a „Józan Húsvét” elnevezésű kampány hétfőn kezdődött, és holnapig rendületlenül folytatódik. Addig is a közlekedők naponta legalább 4-4 órában számíthatnak fokozott közúti ellenőrzésekre az ország minden részén.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik