Közélet

Hóhelyzet – Bírságolás miatt áll a bál

sargacsekk(210x140)(1).jpg (sárga csekk, )
sargacsekk(210x140)(1).jpg (sárga csekk, )

Az autósok nehezményezik, hogy a mostoha körülmények ellenére megbüntették őket. A rendőrség most elmondja, miért tettek így, ahogy azt is, valóban olyan mostohák voltak-e a körülmények.

Egy pénteki Facebook-bejegyzés és egy kép, egy gyűrött, 15 ezres csekkről. A kis sárgát a Somogy megyei rendőrök állították ki csütörtökön.  Szöveg is jár hozzá, íme: „A tegnapi nap termése… Sok más autós társammal együtt a tegnapi időjárási viszonyok miatt balesetet, kárt másoknak NEM okozva árokba kerültünk. Én a rendőrségtől segítségnyújtás, segítséghívás,vagy bárminemű jó szándék nélkül ezt a csekket kaptam. Két falu között szinte járhatatlan úton,tomboló hóviharban felborulva átfázva fontosabb volt büntetni,mint segíteni. Köszönöm!”- fejezte be a csekk tulajdonosa. Nem csak ő tett így.

A rendőrség közleményben reagált, “Tények két bírságról” címmel. Mint írják, a közösségi portálokon két sofőr hozta nyilvánosságra, miért is bírságolták meg őket még csütörtökön. Ahogy ők fogalmaznak, az érintettek „bejegyzéseikben élésen kritizálják a rendőrség eljárását, rendkívüli időjárási viszonyokra hivatkoznak. A valóság a következő:

Állítják, az egyik sofőr csütörtökön, 11 óra 17 perckor perckor Ságvár külterületén csúszott árokba. A jármű vezetője a baleset helyszínén elismerte felelősségét, azt, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette kocsiját. A rendőrség – különös tekintettel az autós közúti közlekedési „előéletére” – 15000 forint helyszíni bírsággal sújtotta.

A rendőrség hangsúlyozza: a baleset helyszínén a szóban forgó időben nem volt rendkívüli időjárási helyzet.

És a másik eset. A sofőr 14 óra 40 perckor ütközött az M7 autópálya külső szalagkorlátjának, amelyet megrongált. Ő is hasonlóan nyilatkozott, mint a feni autós. A rendőrség őt 10000 forintra büntette.

Az egyenruhások ugyancsak azt mondják: rendkívüli időjárási helyzet nem volt, de nem ám.

A rendőrség álláspontja a következő: „a kiszabott helyszíni bírságok az elkövetett cselekménnyel arányosak voltak, méltányosság gyakorlására nem volt lehetőség”. Az egyik érintettről azt írták, a közösségi portálokat egyfajta – eléggé el nem ítélhető – hangulatkeltésre használta, ezzel félrevezette az oldal látogatóit. A bejegyzéseikben nem, vagy szándékosan félrevezető módon jelölik meg a balesetek időpontját és az időjárási körülményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik