Közélet

22 hónap börtönt kapott Kolompár Orbán

kolompár orbán (kolompár orbán, )
kolompár orbán (kolompár orbán, )

Az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke ellen hozott ítélet jogerős.

Egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte Kolompár Orbánt, a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet vezetőjét a Kecskeméti Törvényszék pénteken kihirdetett ítéletében, ezzel helybenhagyta az első fokú ítéletet. Szörényi Mariann bírói tanácsa a többi vádlott esetében is helybenhagyta a Kecskeméti Városi Bíróság tavaly júliusi ítéletét.

Az ítélet szerint Kolompár Orbán az OCÖ elnökeként jogosulatlan gazdasági előnyhöz jutott, és megsértette az Európai Közösség pénzügyi érdekeit is.

Mint azt korábban a Hír24 megírta, a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újraindult perben három ügyet egyesítettek. A második vádpontban szerepelt a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének a bűntette. A Kolompár Orbán vezetésével működő Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet és partnerszervezetei a vád szerint az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik