Közélet

Ma az ónos eső okozhat káoszt

havazás (hóesés, havazik, hózápor, )
havazás (hóesés, havazik, hózápor, )

A hétfői havazás Zalában okozta a legnagyobb gondot, de a fővárosban sem zökkenőmentes a közlekedés.

Az előzetes összesítések szerint az időjárással kapcsolatban – balesetek és a hideg miatt – hétfőn 133 embert kellett menteniük a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek. Országszerte 70 elakadt járművön segítettek, és több mint 200 műszaki mentést hajtottak végre.

Kedden, kora reggelig már 12 műszaki mentésben vettek részt a tűzoltók, főként Vas, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megyében.

Zala megyében elakadt és árokba csúszott kamionok miatt kellett folyamatosan dolgozniuk, de Zalaegerszeg közelében több személyautó is karambolozott. Elakadt vagy árokba csúszott teherautók  miatt a 75-ös főúton Zalatárnoknál és Lenti környékén, továbbá Zalaapátiban és Keszthely térségében, valamint Nagykanizsán két helyszínen is szükség volt a beavatkozásra. Kedd reggel a 74-es út csatári elágazójánál frontálisan ütközött két személygépkocsi, ott is kérték a tűzoltók segítségét, mert az egyik járműbe beszorult a sofőr.

Kamion okoz forgalmi akadályt Veszprémnél a 8-as útra vezető felhajtón. A jármű a körforgalomnál akadt el.

Budapesten éjjel 85 munkagép dolgozott, ennek ellenére nem indult zökkenőmentesen a kedd reggeli fővárosi közlekedés. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. továbbra is várja a hómunkások jelentkezését délelőtti (06.00 – 14.00 óráig tartó) munkavégzésre. A nyolc órai munkavégzésért nettó 3350 forintot fizetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden napközben számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik, ott is eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső vagy hó. Estétől, elsősorban a Dunántúlon, ködre is számítani lehet.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 25 személyi sérüléses közlekedési balesetnél intézkedtek: két halálos balesetben ketten meghaltak, öten súlyosan, 18-an pedig könnyebben megsérültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik