Közélet

Karcagi tragédia – meghalt a kisbaba is

karcagi baleset (karcag, baleset, autóbaleset, karcagi baleset, frontális ütközés, )
karcagi baleset (karcag, baleset, autóbaleset, karcagi baleset, frontális ütközés, )

Egy Magyarországra áttelepült csíkszentgyörgyi család négy tagja és egy szomszédjuk halt meg a Karcagnál vasárnap történt tragikus balesetben - tudta meg az MTI székelyföldi forrásokból.

A 4-es főúton történt végzetes karambolt túlélő csecsemőért mentőhelikopter érkezett, a kicsit a debreceni Kenézy kórházba vitték. Életveszélyes állapotban került kórházba, de már nem tudták megmenteni. Az intézmény szóvivője a kórházban összegyűlt újságíróknak elmondta,  az áldozat egy hat hónapos kisfiú. Tudták, hogy nehéz dolguk lesz, a pici koponyája többhelyen eltört, ahogy fogalmazott, az agytörzs “szinte megsemmisült”. Az orvosok három órán át küzdöttek az életéért.

Mint arról korábban beszámoltunk, két jármű karambolozott vasárnap reggel a 4-es főúton, Karcag külterületén. A francia rendszámú terepjáró Debrecen felé haladt, ám hirtelen áttért a szemközti sávba. Szemből egy szabályosan közlekedő, magyar rendszámú autó érkezett, a két kocsi egymásnak csapódott.

A vétlen autóban öten utaztak, köztük a kisbaba és négy felnőtt: három férfi és egy nő. Mindannyian meghaltak. A négy felnőtt már a helyszínen életét vesztette.

A terepjáróban hárman ültek,egy moldáv férfi és két utasa. Nekik nem esett bajuk. Az autóst állítólag bilincsben vezették el az egyenruhások a helyszínről.

Az MTI úgy tudja, egy a Hargita megyei Csíkszentgyörgyről származó, évek óta Magyarországon élő testvérpár, valamint egyikük felesége és gyermeke utazott az autóban, amelynek mind az öt utasa életét vesztette a balesetben. A kocsit feltehetően egy szintén székelyföldi szomszédjuk vezette: ő is meghalt az ütközésben.

Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a felnőttek 30 és 35 év közöttiek voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik