Közélet

Gázrobbanás – eltűnt a társasház fala

Gazrobbanas-Szolnokon(210x140)(1).jpg (gázrobbanás, szolnok, )
Gazrobbanas-Szolnokon(210x140)(1).jpg (gázrobbanás, szolnok, )

A lakókat kimenekítették Szolnokon.

Gázrobbanás volt és tűz ütött ki Szolnokon egy társasházi lakásban csütörtök hajnalban. Senki nem sérült meg komolyabban, 14 lakót kimenekítették az épületből – közölték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál.

Könnyebb sérülés

A robbanás eddig tisztázatlan körülmények között, éjfél után húsz perccel történt a Mikszáth Kálmán utcai 4 emeletes, 11 lakásos társasház egyik első emeleti lakásában.  A detonációt a szomszédos utcában található megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletben lévő dolgozói is hallották. A helyszínre a 3 perc alatt kiérkező szolnokiak mellett Ceglédről is vonultak tűzoltóegységek.

Az épületből tíz felnőttet és 4 gyereket menekítettek ki. Az elsődleges információk alapján senki sem sérült meg komolyabban, a lakás tulajdonosa szenvedett egyedül 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést. Az otthon tartózkodókat a tűzoltók légzőkészülékek segítségével mentették ki a házból.

Kiégett a lakás

A felrobbant lakás teljesen kiégett és használhatatlanná vált. Az éjszaka folyamán az ingatlan többi lakója sem térhetett haza, valamennyien rokonokhoz mentek. Éjszaka a rendőrség biztosította a helyszínt, reggel a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei statikusokkal vizsgálják meg az épület állapotát.

Az ügyben közveszély okozás megalapozott gyanújával indult nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik