Közélet

Rendőrtámadás Hatvanban

Nőket, gyerekeket és idős embereket vertek meg a rendőrök a TASZ szerint, a rendőrség ezt tagadja.

Egy ember ellen hivatalos személy elleni erőszak, öt ellen csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás azok közül, akik csütörtökön a hatvani rendőrkapitányság előtt randalíroztak – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.
Közleményük szerint a csütörtök délután Hatvanban történt jogsértő cselekménnyel kapcsolatban a rendőrség az éjszaka során hat embert vett bűnügyi őrizetbe. A további eljárást a csoportos garázdaság ügyében a hatvani rendőrkapitányság, a hivatalos személy elleni erőszak miatt pedig az Egri Nyomozó Ügyészség folytatja le – tették hozzá.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban az MTI-nek azt mondta: a csoport azután gyűlt össze a kapitányság előtt, hogy a rendőrök kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt előállítottak tizenkét embert.

A TASZ ügyvédje szerint ugyanakkor a kapitányság elé vonuló hozzátartozók nem ok nélkül kezdtek háborogni. A rendőri erőszakba torkolló eseményeket információink szerint az indította el, amikor az egyik elengedett férfi a verés látható jeleivel az arcán távozott a rendőrségről. A zúgolódókra rátámadtak a rendőrök, válogatás nélkül verték az ott tartózkodókat, nőket és gyerekeket. A tömeg a közeli lakótelep házaiba menekült, de a rendőrök oda is követték őket. Volt, akinek kificamították a vállát, mentőt is kellett hívni, számolt be Sánta Szabolcs Miklós ügyvéd szemtanúk egybehangzó állításaira hivatkozva.

Az esetet telefonon is rögzítette valaki, de egy rendőr állítólag kicsavarta a kezéből a készüléket, és elvette. Az Index úgy tudja, Horváth Aladár, roma jogvédő is a helyszínre utazott, és érdeklődött a telefonról, amelyen bizonyító erejű felvételek lehetnek, de kérésére nem kapott egyértelmű választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik