Közélet

Ezért ölette meg mostohája a 11 éves fiút

gyertya (gyertya, )
gyertya (gyertya, )

Kétszer ásták el Szita Bence holttestét.

Szita Bence eltűnését kedden hajnali kettőkor jelentette nevelőapjának volt élettársa, a 47 éves P. Erika. Ekkor a fiú már legalább hat órája halott volt – írja a Bors. Ásóval és késsel végeztek vele, holttestét kétszer ásták el. A Bors úgy tudja, volt mostohája a rendőrségnek azt mondta, három ismeretlen férfival látta a kisfiút a Tescóból kilépni. Az ipari kamerák ezt cáfolták. Azt is mesélte, a kocsiját is ellopták. A rendőrök órákkal később megtalálták az autót az egyik bűntársánál, a hajléktalan férfi azt mondta, az autót P. Erikától kapta. A járműben vérnyomokat találtak.

Bence az édesanyja, Szita Szilvia futó kapcsolatából született. Felneveléséről nem a vér szerinti apa, hanem az anya volt férje, Gyöngyi Sándor gondoskodott, aki P. Erikával három éve volt együtt. A nő egy Bencéhez hasonló korú fiút nevel. Sándor és Erika összeköltöztek, de a két fiú nem jött ki, néhány hónap után Sándor úgy határozott, hogy jobb, ha különmennek. Erika és fia elköltözött, de Sándorral tartották a kapcsolatot. Erika úgy érezte: Bence áll a Sándorral való kapcsolata útjában.

A Blikknek Gyöngyi Sándor azt mondta: számára is megmagyarázhatatlan, ami történt. Szita Bence nevelőapja úgy fogalmazott: nem tudja a választ arra, miért ölték meg a fiút. Ő azonosította a holttestet, de csak az arcát nézhette meg, mert „egyébként olyan elképesztő sebeket ejtettek rajta”. A rendőrség korábban nem közölte, hogyan gyilkolták meg Bencét, mert a módszer túl kegyetlen volt. Azt sem, hogy miért ölték meg. Csak utaltak arra, hogy ép ésszel felfoghatatlan ok állhat a háttérben. A Blikk úgy tudja, a kiskamaszt nevelőapja egyik barátja kocsival vitte a nagyvárosba P. Erikához, aki Fiat Unójával a kisfiút először a Sáncos és Szentbalázs közötti erdős részre vitte. Velük tartott a nő két cinkosa is.

Szombaton a meggyilkolt 11 éves kisfiúra emlékezett Kaposvár. Gyertyákat, mécseseket gyújtottak, a csendes megemlékezésre különösen sok fiatal ment el, de családok, baráti közösségek is érkeztek.

„Szerintem ezt a fájdalmat soha nem lehet kiheverni” – mondta egy fiatalember. „Nem tudok annál nagyobb tragédiát elképzelni, amikor egy gyermek életét veszti. Folyamatosan olvastam a kisfiú eltűnésével kapcsolatos híreket, de mint mindenki, az utolsó pillanatig reménykedtem” – tette hozzá a Sonline.hu beszámolója szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik