Közélet

Gyűlölte a rendőröket az osztrák ámokfutó

A rendőrt gázoló Hummer sofőrje többször verekedett már rendőrökkel, előfordult, hogy az osztrák kommandósok tudták megállítani.

A rovott múltú, brutális férfi ki nem állhatta a zsarukat, és sajtóhírek szerint nem ez volt az első eset, hogy tettlegességre vetemedett a járőrökkel szemben – írja a Blikk. Évekkel ezelőtt majdhogynem ugyanolyan jelenetek zajlottak le az osztrák utakon, mint Apátfalván, azzal a különbséggel, hogy ott puszta kézzel esett neki az intézkedő közúti rendőrnek, komoly sérüléseket okozva neki.

A lap úgy tudja, hivatalos személy elleni erőszakért el is ítélték, de a börtönt megúszta, pedig korábban is támadt már rendőrökre.

Thomas B. múlt héten egy csendes, Salzburg melletti faluból indult gyilkos túrájára, ahol feleségével és közös gyermekükkel élt. A Blikk információi szerint az asszony férje ügyéről hallva bezárta a házat, ismerősöknél hagyta a gyermeket, és Magyarországra utazott.

A háromezres alpesi településen élő szomszédokat mindenesetre nem lepte meg, hogy a brutális férfi hírében álló Thomas B. újabb zűrös ügybe keveredett. Számítani lehetett erre. Gyakori vendég volt a házánál a rendőrség – fogalmazott egyikük. Elmondásuk szerint kifejezetten agresszív volt, öt harci kutyát is tartott, az egyik szomszédnak – állítólag egy 62 éves hölgynek – pedig egy alkalommal úgy nekiesett, hogy az osztrák rendőrség elit Cobra alakulatának kellett megfékeznie.

A bűnözői karrierjét 15 évesen kezdő férfi a hírek szerint régebben betöréseket követett el, kábítószerrel üzletelt, de szerepel a bűnlajstromán fegyveres rablás, garázdaság, késelés, autólopás, orgazdaság és biztosítási csalás is.

A hősi halált halt posztumusz hadnagyra tegnap Szentendrén, a motorosbalesetben elhunyt áldozatok emléktáblájánál emlékeztek gyertyákkal rendőrök, tűzoltók és motorosok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik