Közélet

Imádta hivatását az elgázolt rendőr

kenéz imre (kenéz imre, )
kenéz imre (kenéz imre, )

Munkatársai szerint Kenéz Imre az élet minden területén becsülettel és szorgalommal helytállt.

„Mély fájdalommal és megrendült szívvel búcsúzunk Kenéz Imre szeretett munkatárstól”- ezzel a sorral indul az Apátfalván halálra gázolt hadnagy nekrologja, amely péntek délután került fel a rendőrség honlapjára. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szerint „személyében egy szeretetre méltó, közvetlen, nyitott, barátságos és jó kedélyű egyéniséget” ismerhettek meg, aki az élet minden területén becsülettel és szorgalommal helytállt. Mint írják, bajtársuk “erős lélekkel és határozott elképzelésekkel, mindig szerető szívvel igyekezett a lelkiismerete szerinti leghelyesebb döntések meghozatalára.”

Forrás: Police.hu

Kenéz Imre 1977. december 13. napján született Szeged városában. Szerető családban, szüleivel és fiú testvérével nevelkedett. Tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába, mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

Munkatársai szerint mindig kitűnt fegyelmezett magatartásával, rendkívül magas fokú hivatásszeretetével és a rábízott feladatok következetes, pontos teljesítésével. Rendszeresen képezte magát, sok időt fordított az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hogy munkáját minél magasabb színvonalon tudja végezni. Két alkalommal főkapitányi jutalomban is részesült, sőt, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba soron kívül léptették elő. Szakmai feladatait határozottan, az érvényben lévő jogszabályoknak, parancsoknak, utasításoknak megfelelően látta el. Szabadidejében szívesen sportolt, sok időt szentelt szeretteire, barátaira – fűzték hozzá.

Mint ismert, a 34 éves rendőrt csütörtökön gázolta halálra egy osztrák autós, amikor megpróbálta útját állni. Pintér Sándor az egyenruhást a Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik