Közélet

Hajtóvadászat a késelő rendőr után

rendőrségi helikopter (rendőrségi helikopter)
rendőrségi helikopter (rendőrségi helikopter)

Az egyenruhást helikopterrel, kutyákkal is keresik.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vezetője az MTI-nek elmondta, a Készenléti Rendőrség tagját nagyon sok helyen keresték: a gödöllői lakásán, ismerősei, barátai körében, szinte mindenütt, ahol elvileg fellelhető lenne. Helikoptert és kutyákat is bevetettek a rendőrök, egyelőre hiába.

Az egyenruhásnak szeptember 25-én ér véget a  szabadsága, ekkor kellene jelentkeznie a munkahelyén, a nyomozók bíznak abban, hogy addigra előkerül – tette hozzá Szende Gyula. Mint mondta, szerda reggel óta a szórakozóhelyen tartózkodók közül nagyon sok tanút meghallgattak és a sértettet is kikérdezték, de a jelenleg is zajló tanúkihallgatásokról a nyomozás érdekében nem kívánnak nyilatkozni.

A keresett rendőr barátaival szórakozott, amikor összeszólalkozott egy másik társaság egyik tagjával. A vita után a készenlétis elhagyta a helyiséget, de később visszatért egy bozótvágó késsel és egy viperával. Ezekkel az eszközökkel többször megvágta, illetve megütötte a korábban vele vitába keveredő embert, majd távozott.

A könnyű sérüléseket szenvedett sértettet – akinek a nyakát is érte szúrás – kórházba szállították, majd ellátása után kiengedték. A rendőr ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt folyik az eljárás. Elfogatóparancs van érvényben ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik