Közélet

Pécs újra gyászol – a gyilkos menekül

Mécses (mécses, )
Mécses (mécses, )

A meggyilkolt sportolóra este emlékeztek barátai és ismerősei a tragédia helyszínén.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Nagykozáron élő F. Lászlót gyanúsítják azzal, hogy megölte a pécsi Maxi bár biztonsági őrét, a 22 éves B. Dánielt. A gyanúsított 190 centis, vékony testalkatú, szemüveges, és a karján tetovált. A férfi többször ült már börtönben.

Áldozata jártas volt a küzdősportokban, így a dzsúdóban és a ketrecharcban. Barátai az egyik internetes közösségi oldalon leírták, hogy a férfi a pécsi honvédkórházban műtősként dolgozott, s mellékállásban vállalt munkát biztonsági őrként. Az áldozat barátai arra kérték pécsieket, hogy vasárnap este gyújtsanak mécsest a tragédia helyszínén, B. Dániel emlékére. Az áldozat szüleit nyaralás közben érte a tragédia híre, azonnal hazautaztak.

Feltételezett gyilkosa – ismerősei szerint – rendszeres résztvevője volt a kocsmai verekedéseknek. Mindig volt kés nála. Pár éve megkéselt valakit, 3 éve börtönt kapott. Tavaly egyik barátja fejét verte pépesre. A fiú koponyájának egy részét platinával kellett pótolni – írta a Bors.

A rendőrök nem sokkal a gyilkosság után megszállták a falut. Több tucat kommandós fésült át minden olyan házat, ahol a férfi barátai laknak. A férfi 18 éves fiával és édesanyjával lakott, a nő idegösszeomlást kapott amikor megtudta, fia mit tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik