Közélet

Adócsalás lehet a vád V. László ellen

Al Capone esete lebeghet a V. László ügyében eljáró ügyészek szeme előtt. Zár alá vették a vagyont.

nyomozó ügyészség azt a szisztémát másolja, amellyel annak idején sikerült Al Caponét is lebuktatni és börtönbe küldeni: V. László érdekeltségeinek a pénzügyeit, illetve az egyes érdekeltségek közti pénzmozgásokat vizsgálják. Nem zárható ki, hogy a nyomozás végén nem is a korrupció, sokkal inkább az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyított bűncselekmény, amellyel a szórakozóhely-birodalom tulajdonosát megvádolják majd.

A lap úgy tudja, a nyomozó hatóság már megtalálta V. László cégeinek feketekönyvelését, és külön e célra berendelt, előzőleg gondosan ellenőrzött adóellenőrökkel vizsgáltatja a lefoglalt dokumentumokat, illetve összevetik az iratokat a legális könyveléssel.

Az ügyészségi nyomozók nem csak a rendőrségen kutakodnak V. László kapcsolatai után, más hatóságoknál is keresik azokat, akik pénzért vagy más előnyökért segítettek megelőzni vagy legalábbis előre jelezték az esetleges ellenőrzéseket.

Közben a Blikk arról ír, hogy zár alá vették V. László vagyonát. A lap információi szerint a családtagok két bankszámláját és egy több száz négyzetméter alapterületű budai villát vettek bűnügyi zár alá, miután a gyanúsítást módosították bűnszervezetben elkövetett vesztegetésre. A vállalkozó elfogásakor lefoglalt 410 millió forintnyi készpénzzel együtt már közel egymil­liárdnyi érték van zár alatt – írja a lap, amely szerint a meggyanúsított rendőrök esetén ugyanígy fog eljárni az ügyészség, miután őket is megjelöli a bűnszervezet feltételezett tagjaiként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik