Közélet

Előzetesben Bándy Kata gyilkosa

Készültség (készültség, rendőrség, pécsi ítélőtábla)
Készültség (készültség, rendőrség, pécsi ítélőtábla)

Előzetes letartóztatásáról pillanatok alatt döntöttek. A gyanúsított és védője nem fellebbezett.

Villámtárgyalás szkinhedek nékül

Bándy Kata gyilkosa 11 órakor állt bíróság elé. Fél órába se telt, döntöttek előzeteséről. Eszerint P. László 30 napig biztosan rács mögött lesz. Korábbi hírek szerint az „esemény” radikális csoportok figyelmét is felkeltette, egyesek arra készültek, hogy megjelennek a helyszínen. A Pécsma.hu azt írta, egy szkinhed banda például Budapestről indul útnak, hogy demonstráljon a tárgyalás alatt.

Rendőrök és újságírók szép számmal képviseltették magukat a helyszínen, de szkinhedeknek nyoma sem volt. Mindkét bejáratot szalagkordon mögött sorakozó egyenruhások állták el.

Macska-egér játék a helyszínen

A Hír24 tudósítója szerint „macska-egér játék” zajlott a helyszínen. Az egyik bejáraton ugyanis már bement egy zöld kisbusz, amely akár szállíthatta a gyanúsítottat is. Nem sokkal később azonban a másik kapunál újabb járművek jelentek meg. Egy rendőrautó érkezett, mögötte egy rabszállító, utána pedig egy kisbusz. Munkatársunk szerint az utóbbi járműveket csak elterelésnek szánták. A PécsMa.hu tudósítója szerint egy másik szóba jöhető kocsi is feltűnt, a déli garázs bejáróján egy egyterű sötétkék autó hajtott be.


Fotó: Hír24

A Jobbik országgyűlési képviselője, Németh Zsolt a tárgyalás ideje alatt rögtönzött sajtótájákoztatót tartott a helyszínen. A politikus az „elharapózott cigánybűnözésről” és a rossz közbiztonságról beszélt az újságíróknak.

A gyanúsítottat már napokkal ezelőtt elfogták, már az előzeteséről is döntöttek, és – bár kérdés akad bőven – a rendőrség továbbra is hallgat. Zsobrák Péter azt mondta, sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről. Pontos időpontot azonban még nem jelöltek ki.

Nincs bűntárs? Van bűntárs?

A gyanúsított ügyvédje, Sólymosi Sára a tárgyalás után annyit elárult, védence ellen aljas indokból elkövetett emberölés miatt folyik az eljárás. Hozzáfűzte, a férfi kitart korábbi vallomása mellett. P. László továbbra is azt állítja, nem volt társa.

Ezzel szemben számos hír keringett arról, hogy a nyomozók keresnek még valakit. Korábbi sajtóértesülések szerint a rendőröknek beszélt egy tanú, aki hallotta, amikor a lányt betuszkolták a kocsiba. Volt, aki a férfit és még állítólagos társát több alkalommal is látta, amint egy piros színű, öreg autóval furikáztak, a járművel a leadott fémet szállították. A gyanúsítottakkal egy házban élők azonban azt mondták, a férfi nem közlekedett autóval.

A Blikk szerdai számában már azt írta, egy 9 éves kisfiú bukkant Bándy Kata holttestére a Kiss Ernő – Délibáb utcához közel eső szemetes árokban. A kisfiú éppen az unokahúgaival bújócskázott azon a részen, ahol a lány holtteste hevert. K. Ágnes, a fiú édesanyja a történtek óta annyira fél, hogy családjával elköltözött a Ledina városrészből. Bándy Kata gyilkosa ugyanis megfenyegette a gyereket: „Kiirtom a családodat, ha egy szót is szólni mersz” – mondta neki P. László.

Szekszárdon temetik el Katát

Pintér Sándor a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pszichológusát a Közszolgálat Halottjává minősítette. Bándy Katát jövő hétfőn helyezik végső nyugalomra Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben.

Ezt kérte a polgármester

Egyharmadával bővítik a térfigyelő kamerák számát Pécsett, főként a város bűnügyi szempontból kockázatos területeire telepítenek majd berendezéseket – jelentette be Páva Zsolt (Fidesz) polgármester szerdán a baranyai megyeszékhelyen. Arról nem beszélt, hogy mindez mikor valósul meg, illetve mennyibe kerül. Jelenleg harminc készülék üzemel, ezek képeit a közterület-felügyelet dolgozói és a pécsi rendőrség emberei a nap huszonnégy órájában figyelik, a képeket pedig rögzítik.

A polgármester azt kérte a városi rendőrkapitánytól, hogy lépjenek fel erőteljesebben az önkényes lakásfoglalókkal szemben, és gyakrabban járőrözzenek a város bizonyos területein. Mint mondta, a cél az, hogy a veszélyes elemeket idejében kiszűrjék, s ezzel is csökkentsék a bűncselekmények számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik