Közélet

Nagy károkat okozott a hajnali zivatar

vihar (vihar)
vihar (vihar)

Néhány óra alatt kéttucatnyi riasztást kaptak a fővárosi tűzoltók. Egyikük még életet is mentett.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: a vihar hajnalban érte el Budapestet, az erős szél és a villámok többfelé is károkat okoztak. Az első riasztás még Pécelről érkezett, ahol egy ház tetejét bontotta meg a szél, majd nem sokkal később már a fővárosból érkeztek a segélyhívások.

A XIII. kerületben több helyen is fák dőltek az útra, több parkoló személyautó is megsérült. A Dózsa György úton egy tíz méter magas fa gyökerestől kidőlt, és ráesett a troli vezetékére.

A XIX. kerületben különös eset történt: egy munkába tartó tűzoltó észrevette, hogy az egyik ház teteje lángra kapott. Az idősebb asszonyt a szabadba küldte, elzárta a gázt és a villanyt, majd a fogasról leemelt slusszkulccsal kimentette az autót is. Ezután megvárta, míg kollégái odaérnek, és folytatta útját a munkahelyére. Nem sokáig volt távol a háztól: néhány perccel, hogy szolgálatba állt, őt is a helyszínre riasztották. A tüzet egy villám okozhatta – tette hozzá a szóvivő.

A vihar nem csak Budapesten okozott kárt. Fehérgyarmaton villám csapott egy családi házba. Az épület tetőszerkezetének jelentős része leégett, de szerencsére nem sérült meg senki. A vasúti közlekedésben is voltak fennakadások. Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok az esztergomi, és jelentős késéssel a miskolci vonalon.

Mint arról a Hír24 beszámolt, csütörtök délután nyugat felől megérkezett a beígért hidegfront az országba. Éjjel már több régióra hatalmas eső zúdult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik