Közélet

Ikerbabák tragédiája – Halálos közúti baleset okozása miatt indul eljárás

iker-baleset (ingyenes)
iker-baleset (ingyenes)

Az eset kivizsgálására szakértőt rendeltek ki, a kihallgatások még tartanak, így a pontos részletek még tisztázásra várnak.

A baleset hétfőn, az esti órákban történt Érden, a Szövő utcában. A szülők ikerlányaikat az út szélén tolták, amikor egy autó – eddig ismeretlen okból és körülmények között – elsodorta a babakocsit, benne a háromhónapos babákkal. A rohamkocsival érkező mentők a riasztás után öt percen belül érkeztek a helyszínre, és mindkét három hónapos kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg.

A kislányokat úrjaélesztették, egyikük vérkeringését sikerült újraindítani, őt most is életveszélyes koponyasérülésekkel ápolják. Testvérét, hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni.

A Hír24 kereste a rendőrséget, sikerült-e kideríteni, hogyan történt a tragédia. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, a baleset körülményeinek tisztázása még tart, szakértőt rendeltek ki és tart a szülők, valamint a sofőr kihallgatása is. Az ügyben halálos közúti baleset okozása miatt indítanak eljárás.

Mint azt írtuk is, a kicsiket az út szélén tolták szüleik. Az szörnyű balesetet többen is kommentelték oldalunkon, sok anyuka azt írja, gyakran hagyományos babakocsival sem férnek el a járdán, ezért kénytelenek az út mentén haladni. Emellett gondot okoznak a rossz minőségű járdák, és a szabálytalanul parkoló kocsik is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik