Közélet

Orbán akart leszámolni a rendőrmaffiával

orbán-viktor (ingyenes)
orbán-viktor (ingyenes)

A miniszterelnök egyértelmű utasítására indult meg a rendőrség megtisztítása a korrupciótól - írja a Magyar Nemzet.

A lap hétfői számában Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kijelentette: a miniszterelnök 2010-ben egyértelmű utasítást adott arra, hogy a rendőrséget a legkeményebben és a leghatározottabban tisztítsák meg a bűnözők befolyásától. Ennek a munkának az egyik eredménye a most nyilvánosságra kerülő eljárás.

A lap utal arra, hogy a Hetek című lap azt írta: a Vizoviczki László által működtetett hálózat bukásához az vezetett, hogy a 2010-es választások után Orbán Viktor asztalára tettek egy olyan dossziét, amely a budapesti éjszakai élet bűnügyi vonatkozásait tárta fel. Az idézett cikk szerint ez a momentum erőteljesen közrejátszott abban, hogy elindult a titkos nyomozás, amely elvezetett a mostani letartóztatásokhoz.

A HVG a napokban interjút készített a nyomozást vezető rendőrtiszttel, aki azt mondta: Vizoviczki László kérkedett a hatalmával, ezért kezdődött el a vizsgálat a rendőrséget is érintő korrupciós ügyben.

A Blikk közben arról ír, hogy az éjszakai élet császáraként ismert Vizoviczki most kezd felocsúdni a letartóztatását követő első sokkból. Az üzletember állítólag szeretne erősíteni a védelmén, ám a bulvárlap szerint a megkeresett sztárügyvédek közül eddig senki sem vállalta az ügyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik