Közélet

Újabb rendőrökre került bilincs

terrorelharitok(210x140)(1).jpg (tek, terrorelhárítás, )
terrorelharitok(210x140)(1).jpg (tek, terrorelhárítás, )

Úgy tudni, egyikük Gulyás Imre, akinek megbízását múlt pénteki hatállyal vonta vissza az országos rendőrfőkapitány. A gyanúsítottak tagadnak.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint újabb két rendőr kezén kattant a bilincs. A közleményben – csak úgy mint eddig – nem említették teljes névvel az érintett egyenruhásokat, azt azonban elárulták, hol és milyen pozíciót töltöttek be. Eszerint az egyik gyanúsított G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának vezetője. Ezt a posztot Gulyás Imre töltötte be, ahogy azt a hvg.hu is megírta.

AzORFK hétfőn közölte, hogy június 1-jei hatállyal visszavonták Gulyás kinevezését rendőri vezető kinevezését. Arról nem adtak tájékoztatást,  hogy mindennek köze van-e a korrupciós ügyhöz, ám ezt sejteni lehetett, mivel a már korábban őrizetbe vett Hopka Lajos feletteséről van szó.

A másik elfogott rendőr bizonyos K. Attila, róla egyelőre annyit tudni, hogy nyomozóként dolgozott a BRFK-án, méghozzá a Bűnügyi Információs Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályán. Az egyenruhás felderítéssel foglalkozott.

Gulyás ellen ezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette, míg „társának”, hivatalos személy által kötelességszegéssel, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt kell felelnie.

Mindkét rendőr tagadta a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, ám a nyomozó nem élt panasszal a gyanúsításközléssel szemben.

Az ügynek immár hat gyanúsítottja van. A korábban elfogott négy ember között van Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetője, és Kalmár Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője. Rajtuk kívül két civilt kaptak el, egyikük, bizonyos V. László – „művésznevén” Vizó.

Az említett vállalkozó embere az ügyészség közlése szerint, azért, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken – ezek bezárása érdekében – razziákat tartsanak, továbbá azért, hogy V. László információt szerezzen az esetlegesen ellene irányuló rendőri eljárásról, évekkel ezelőtt korrupciós kapcsolatot épített ki Gulyással, Hopkával és Kalmárral, valamint a most meggyanúsított nyomozóval. A rendőrök ezért havi rendszerességgel többszázezres, milliós „fizetést” kaptak.

Az ügy korábban elfogott négy gyanúsítottja már vasárnap óta előzetes letartóztatásban van. Mindannyian tagadták bűnösségüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik