Közélet

Levél a fekete sereg vezetőjétől

A hírhedt bűnbanda két éve szökésben lévő feje édesanyja segítségével jutatta el levelét a bírósághoz.

Balla Lajos bíró a keddi tárgyaláson ismertette a levelet. Magyar Róbert egyebek mellett azt írta, hogy vádlott-társai érdekből vallottak ellene, és nem mondtak igazat, amikor bűnszervezetről beszéltek. Egy korábbi nyíregyházi esettel kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy abban az ügyben megszüntették ellene az eljárást. A fekete seregként elhíresült szervezet feje arra nem tért ki, hogy hol tartózkodik, szökését viszont megindokolta: a bíróság szerinte elfogult volt vele szemben, és tartott attól, hogy súlyos ítéletet kaphat.

A fellebbviteli főügyész jelezte, hogy perbeszédét nem módosítja, esetleg válaszbeszédében tér ki a levélre, míg az elsőrendű vádlott védője bizonyítási indítványként terjesztette elő a benne foglaltakat.

A fekete seregként elhíresült bűnszervezet tagjainak másodfokú tárgyalása kedden, rendkívüli biztonsági intézkedések között, kommandósok jelenlétében, a védők perbeszédeivel folytatódik a Debreceni Ítélőtáblán.

Magyar Róbertet már több mint két éve keresik a hatóságok. Három évet töltött előzetesben, ám ennek időtartama 2008 szeptember 20-án elérte a három évet, vagyis a hatályos jogszabályok szerint nem tarthatták tovább rácsok mögött. Ezért házi őrizetbe került, végül 2009 január végén megszökött.

A bűnbanda vezetője igen hosszú bűnlajstrommal rendelkezik, a gyilkosságtól a zsarolásig, a bandaháborúkon és leszámolásokon keresztül, védelmi pénzek szedéséig számos bűncselekménnyel összefüggésbe hozták. Hozzá köthető például az alvilági körökben jól ismert „Ragyás Tóni” megölése is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik