Közélet

Nem volt esély élve kiszabadítani a Baunok házaspárt

A házaspár holttestét egy kútban találták meg eltűnésük után három héttel.

A nyomozó hatóság nem tudta volna élve kiszabadítani a szolnoki Baunok házaspárt, mert az azóta beazonosított elkövetők erre esélyt sem adtak – mondta Balotai Attila őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) osztályvezetője a bűnügyről tartott sajtótájékoztatón hétfőn Szolnokon.

Rigó István alezredes, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetője arról beszélt, hogy az NNI-vel együttműködve az első napoktól kezdve nagy erőkkel keresték a tavaly november 17-én lakásáról eltűnt 60 éves Baunok Istvánt és feleségét, a 61 éves Baunokné Hidvégi Juliannát. Felkutatásukra a többi között helikopteres keresést szerveztek, és több tucat rendőr napokig fésült át nagy területeket.

A kihallgatások és a kutatás eredményeképpen a házaspár holttestét végül december 6-án Újszász határában, egy használaton kívüli kútban találták meg, amelyet több médium tévesen dögkútnak nevezett – tette hozzá.

Az ügyben három ember van előzetes letartóztatásban, őket nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik