Közélet

MÁV: Hópihés vonatok és forró tea az utasoknak

A korlátozás a járatok két százalékát érinti majd, ennyivel kevesebb vonat lesz forgalomban szombaton.

A hétvégére előre jelzett rendkívüli hideg, intenzív havazás és várható hófúvások miatt a MÁV szombatra másodfokú készültségi fokozatot vezetett be. Ez azt jelenti, hogy csak a menetrendben megkülönböztetett, hópihe jellel ellátott, a rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok indulnak el, azaz ritkábban közlekednek a járatok szombaton. A hópihe jelzés megtalálható a menetrendben és az állomásokon kifüggesztett táblákon is. A korlátozás a szombati járatok két százalékát érinti.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint szombaton az InterCity, EuroCity vonatok pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az elővételben már megváltott jegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatérítik. Az otthon nyomtatott menetjegyeket csak a „hópihe” jellel ellátott vonatokra lehet megvásárolni. Az elővételben megváltott, a holnapi napra érvényes otthon nyomtatott menetjegyek a jegyen szereplő viszonylatban közlekedő bármely vonatra érvényesek február 4-én. A havas, szeles időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál óvatosnak kell lenni.

A MÁV-nál jelenleg kétszázan dolgoznak “hókészenlétben”, a déli megyékben. Budapest-Keleti, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza állomásokon forró teával várják az utasokat. A vasárnapi menetrendről szombaton tájékoztat a társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik