Közélet

Kis híján ölt a tűz Budapesten

Nem kizárt, hogy gyújtogatás történt.

A lángok délelőtt csaptak fel a főváros XVIII. kerületében. A Darányi Ignác utcában gyulladt ki egy körülbelül nyolcvan-száz négyzetméteres családi ház. A helyszínre több kocsival érkeztek a tűzoltók, legalább harmincan, hogy megfékezzék a tüzet.

A ház tulajdonosa életveszélyes állapotban került kórházba – tájékoztatta a Hír24-et az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint azonban a sérült állapota nem volt súlyos, a mentők az Állami Egészségügyi Központba vitték.

A tűzben megsérült egy rendőr is, ő enyhe füstmérgezést szenvedett – fűzte hozzá Kisdi Márk Máté. A ház gyakorlatilag lakhatatlanná vált.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek az eset kapcsán elmondta: kollégái, a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei még a tűzoltók előtt érkeztek meg a helyszínre. Az épületből akkor már dőlt a füst. Az egyenruhások ennek ellenére bementek a házba, ahonnan egy 86 éves idős embert hoztak ki. Az épületben tartózkodott még egy 63 éves férfi is, őt nem tudták kimenekíteni, ám szerencsére neki az erkélyen át  – már a tűzoltók segítségével – sikerült kijutnia. Az érintett rendőr még kórházban van, vizsgálják.

A Hír24 értesülései szerint nem kizárt, hogy gyújtogatás történt. Horváth Katalin Fanni nem cáfolta az információt. Mint mondta, jelenleg várják a tűzoltóktól a szakértői vizsgálat eredményét. Ennek fényében dől majd el, hogy milyen eljárást indítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik