Közélet

Kézigránáttal robbantottak Zuglóban – három hét alatt ez a második

A detonációban három autó megrongálódott, de senki nem sérült meg.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Hír24-nek elmondta: a szakértő szerint egy kézigránátot robbantott valaki az egyik XIV. kerületi, Bonyhádi utcai társasház előtt. A detonáció vasárnap délelőtt 10 órakor történt, három autó rongálódott meg, de hogy pontosan mekkora kár keletkezett, még vizsgálják.

A kézigránátos támadás miatt robbanóanyaggal és robbantószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás, a bűncselekménynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A Hír24 értesülése szerint a kézigránátot nem az egyik kocsi alá, hanem a ház kerítése mellé dobták. A repeszek megrongálták a téglából készült lábazatot, és eltaláltak három közelben parkoló autót is. A szürke, újabb típusú Opel Astra első és hátsó ajtaját, a Ford KA egyik lámpáját és a rendszámtábláját. A harmadik kocsinak a hátsó szélvédője törött be.

Mint arról korábban beszámoltunk, január elején pokolgép robbant egy volt Eclipse-es kocsija alatt. A korábbi hírek szerint a XII. kerületi Eötvös úton álló autó alá egy kézigránátot dobtak. A Hír24 értesülése szerint azonban az autó alváza alá erősített, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe hétfőn, amikor a tulajdonosa elindult járművével. Az autóban több százezer forintnyi kár keletkezett, de senki nem sérült meg. A család tagjai utoljára szombaton használták az autót, vasárnap egész nap állt, csak hétfőn indították be újra.

Három héten belül már a második robbantást hajtották végre a fővárosban. Nem kizárt, hogy a két eset kapcsolatban áll egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik