Közélet

Brutális verekedésért előzetesben Kótai Mihály öccse

Szerelmi riválisának több csontját is eltörte az ismert fővárosi diszkó vécéjében.

Mint arról korábban a Hír24 beszámolt, Kótait szombaton kapták el a rendőrök, miután egy „Police” feliratú pólóban, fegyvertáskával az oldalán megállított egy autóst Budapesten, a Ferenc körúton. Találtak nála egy hamis rendőrigazolványt, marihuánát és egy gázriasztó fegyvert is, végül közokirat-hamisítás és kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás ellene. A VIII. kerületi kapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatását, az ügyészség azonban már nem indítványozta ezt. A lényeg, hogy a sportoló öccse szabadon távozhatott.

Egy nappal később azonban kiderült: szombat hajnalban az ismert XV. kerületi diszkó vécéjében brutálisan összevert egy férfit. A Hír24 információi szerint Kótai egy pisztollyal a kezében előbb halántékon vágta, majd alulról felfelé orrba csapta riválisát. A verekedés előzményéről egyelőre annyit tudni, hogy Kótai János élettársa miatt robbant ki. A sérült halánték- és orrcsontja tört el, a rendőröket a látleletet készítő orvos értesítette.

Kótait ezután ismét ismét őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba súlyos testi sértés miatt. A sportoló öccse több évnyi börtönbüntetésre is számíthat, ugyanis márciusban 20 hónapnyi felfüggesztett szabadságvesztést kapott lőfegyverrel való visszaélés miatt. Korábban közúti baleset okozása miatt is állt bíróság előtt.

Kótai János 2006 márciusában szabadult, miután egy a fővárosban és Pest megyében tevékenykedő brutális rabló- és betörőbanda feltételezett tagjaként január 24-én egy Pest megyei sírköves házának verandáján elkapta a kommandó. Az elfogáskor éles lőfegyver és lőszerek is előkerültek. Végül módosították a gyanúsítást, és betörés helyett mindössze magánlaksértéssel vádolták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik