Közélet

Tavasz óta figyelték a hajléktalan “maffiát”

A Nemzeti Nyomozó Iroda(NNI) idei év tavaszától rendelkezik olyan információkkal, amelyek alapján feltételezhető, hogy Budapest XXI. kerületében egy meghatározóan hajléktalanokból álló bűnözői csoport sorozatosan követ el erőszakos bűncselekményeket. Áldozataik elsősorban hajléktalanok, vagy hajléktalan életmódot folytató személyek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ez év április 14.-én fogtak el három személyt, akik Csepeli közértekben és egy sörözőben követtek el fegyveres rablást – a gyanúsítottak jelenleg előzetes letartóztatásban vannak és eljárás folyik ellenük.

Augusztustól kezdve már a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is részt vettek annak a bűncselekménynek a felderítésében, amelyet egy 31 éves román állampolgár ellen követtek el, Csepelen. Az elkövetők, csepeli lakhelyéről egy erdős területre csalták a férfit, akit megtámadtak, majd egy előre megásott gödörbe kényszerítettek. A három elkövetőt, már az eset után egy nappal sikerült kézre kerítenie a rendőrség és a NNI munkatársainak.

A két ügy összevonását követően jutottak el a nyomozó hatóságok arra a helyszínre, ahol csütörtökön megktalálták az elásott, emberi maradványokat.

A hatóságok szerint az emberölések, már hónapok óta tartottak, viszont ezek nem jutottak a hatóság tudomására. Ennek oka az, hogy a hajléktalanok nem jelentették társaik elntünését.

A hatóságok általános tapasztalata, hogy ezek a társadalom perifériáján élő személyek a sérelmükre elkövetett bűncselekményeket, társaik esetleges eltűnését nem hozzák a rendőrség tudomására – „ügyeiket” saját törvényeik szerint, egymás között „rendezik le”, ebben a közegben a hagyományos bűnüldözési, bűnmegelőzési tevékenység érdemi folytatása gyakorlatilag lehetetlen. – Police.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik