Közélet

Forgalommal szemben: három halott az M6-oson

Az autópálya 50-es kilométerének közelében, Iváncsa térségében szerdán hajnalban két autó ütközött.

Egy személygépkocsi – egyelőre ismeretlen okból – az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött az ott szabályosan közlekedő kisteherautóval – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados közölte: a személyautóban utazó három ember – egy 56 éves és egy 55 éves ercsi férfi, valamint egy 55 éves hajléktalan – a helyszínen meghalt. Holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A kisteherautó vezetője – egy 44 éves paksi férfi – nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a balesetet okozó gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert, illetve hol hajtott fel a forgalommal szemben az autópályára.

Hasonló balesetben halt meg Arnóth Sándor, püspökladányi polgármester is, pontosan két hete, március 16-án. A politikus a sofőrjével az M3-as autópályán haladt, amikor a Miskolc felé tartó oldalon, a 42-es kilométernél összeütköztek egy másik, a forgalommal szembemenő kocsival. A karambolban a vétkes autó vezetője – egy 51 éves aszódi férfi – illetve a másik kocsiban utazó képviselő és 57 éves sofőrje halt meg. A balesetnek részese volt egy kisbusz is, amely felborult ugyan, de a benne ülők közül senki nem sérült meg. Ennél a balesetnél kiderült, hogy a sofőr ivott, mielőtt volánhoz ült, és valószínűleg öngyilkos akart lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik