Közélet

Szerdán keresik tovább a bombákat Zalaegerszegen

Lezárva marad a felrobbant ház környéke, de a lakók már visszaköltözhettek.

A tűzszerészek a romok alatt újabb robbanóeszközöket találtak, de a sötétedés miatt csak szerdán folytatják a kutatást annál a zalaegerszegi háznál, amelynek melléképületében hétfő este halálos áldozattal járó robbanás történt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Salamon Róbert elmondta: a romba dőlt házrész aprólékos átvizsgálása során találtak rá további robbanásveszélyes tárgyakra, eszközökre. A család két ingatlanjában tartott hasonló robbanóeszközök egy részét délután el is szállították, majd megsemmisítették.

A környéken lakók délután visszatérhettek otthonaikba. A botfai városrészben lévő utcában megindulhatott a forgalom, éjszakára azonban az érintett ingatlan környékét továbbra is lezárják, a rendőrség folyamatos őrzést biztosít, a feltárás reggel folyhat tovább – tette hozzá a szóvivő.

A nap folyamán a készenléti rendőrség tűzszerészszolgálatának munkatársai és a honvédség tűzszerészei százával találtak lőszereket, robbanótesteket, gyújtószerkezeteket a zalaegerszegi lakóházban és a család tulajdonában álló hegyi pincében. Ők emelték ki, nem sokkal dél előtt, az áldozat holttestét is a romok alól.

Salamon Róbert hangsúlyozta: a tűzszerészeknek rendkívül aprólékos munkát kell végezniük, a törmeléket lépésről lépésre, tüzetesen át kell vizsgálniuk, hogy feltárják, maradtak-e még robbanásveszélyes eszközök, tárgyak az épület romjai között.

A rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentők is folyamatosan a helyszínen voltak. A környékbeli lakóházakat napközben mintegy száz méter sugarú körben kiürítették, az arra járókat időközönként átengedték az érintett útszakaszon.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel a helyszínen arról beszélt, hogy az ügyben robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A Zalaegerszeg botfai városrészében lévő családi ház melléképületében hétfő este egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt, a detonáció következtében egy 44 éves férfi meghalt, az udvaron tartózkodó 19 éves fia súlyos sérüléseket szenvedett, az épületrész összedőlt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik