Közélet

Intenzív osztályon az elgázolt Bálint György

Élet-halál között lebeg az ország Bálint Gyuri bácsija, az ország kertésze.

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden délután hat óra körül lakásához közel, a zebrán gázolták el Bálint Györgyöt, az ország népszerű kertészét. A 91 éves televíziós kertészmérnököt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Blikk című napilap úgy tudja, az arcán, lábán, csípőjén sérült Bálint Györgyöt megműtötték, de intenzív osztályon van.

A kedd esti gázolás kapcsán egyébként a rendőrség azt közölte, hogy cserbenhagyás nem történt, a gázoló sofőr a helyszínen maradt. A baleset férfi áldozata súlyos, női áldozata könnyebb sérülést szenvedett.

Egy szemtanú, aki nem messze lakik Bálint gazdától, éppen látta, ahogy az autó elsodorta a kertészt. A szomszéd szerint már csak két csík hiányzott a zebrán, hogy átérjen. „Csupa vér volt szegény, a lába furán állt. A feleségére hoztam ki egy kardigánt, a férje feje alá tette” – nyilatkozta a szemtanú a TV2-nek.

Magyarország mindig mosolygós kertésze évtizedek óta ad tanácsokat a tévénézőknek; sokáig az Ablak című műsor állandó szereplője volt. Állapotáról sem családja, sem pedig a kórház nem nyilatkozott.

Bálint Gazda Facebook-oldalán ismerősei szerdán délelőtt azt írták, hogy az idős férfi éjjel több életmentő műtéten esett át, és állapota továbbra is válságos. Az oldalon több száz ember kívánt jobbulást és mielőbbi felépülést az idős kertésznek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Súlyos az állapota Bálint gazdának (TV2.hu)
Élet-halál között Bálint gazda (Blikk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik