Közélet

Fiatal nőt gyanúsítanak a rakamazi gyilkossággal

Elfogta a rendőrség a rakamazi gyilkosság gyanúsítottját, egy 27 éves nőt, akinek édesanyja és nővére ellen is eljárás indult bűnpártolás miatt.

A megalapozott gyanú szerint a rakamazi nő múlt pénteken este bement a településen egy egyedül élő 76 éves asszony házába, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője kedden. Hozzátette: az idős nő holttestét szombaton találták meg, míg a gyanúsítottat a rendőrség kedden vette őrizetbe.

Az adatok szerint az elkövető egy nyakláncot és egy gyűrűt vitt magával a lakásból.

A szóvivő tájékoztatása szerint az ügyben bűnpártolás gyanújával hallgatták ki a feltételezett elkövető 30 éves nővérét és 60 éves anyját, akik tudták, hogy a hozzátartozójuk mit követett el, de inkább igyekeztek meghiúsítani az eljárást. Az anyát szintén őrizetbe vették, míg a nővér szabadlábon védekezhet.

Fülöp Gergely megemlítette, hogy a nyomozók megtalálták az eltulajdonított és elrejtett ékszereket. A három nő tíztől húsz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat, ha bűncselekményük beigazolódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik