Közélet

Keringési elégtelenség miatt halt meg a körözött férfi

Az előzetes igazságügyi boncjegyzőkönyv szerint természetes úton vesztette életét a rendőrök által vasárnap elfogott kemecsei férfi.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a járőrkocsiban rosszul lett, majd a mentőben elhunyt 49 éves kemecsei férfi testén külső erőszakra, bűncselekményre utaló sérüléseket nem találtak.

A százados tájékoztatása szerint a férfit az őt elfogó rendőrök Nyíregyháza határában mesterséges lélegeztetéssel és szívmasszázzsal próbálták újraéleszteni a mentők kiérkezéséig. A haláleset körülményeit a Tiszavasvári Városi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A szóvivő megjegyezte: az elhunyt hozzátartozói által megtett feljelentést a rendőrség az ügyészségi nyomozóhivatalnak továbbítja.

A járőrök vasárnap késő délután mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben. A férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.

A férfit az ágy alá bújva találták. A rendőrség korábbi közlése szerint nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték, és a rendőrautóba ültették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik