Közélet

Mobiltelefon a brutális sorozatgyilkos cellájában

Csempészett mobiltelefont használt kaliforniai börtönében Charles Manson, a világ egyik leghírhedtebb pszichopatája.

Charles Manson több telefonhívást is tett, valamint több SMS-t is küldött, mielőtt az őrük felfedezték matracában a mobiltelefont – közölte a kaliforniai börtönhatóság szóvivője. Terry Thorton elmondása szerint az életfogytig tartó börtönbüntetését töltő férfi Kaliforniába, New Jerseybe, Floridába és Kanadába telefonált a csempészett telefonnal.

A börtönhatóság azt nem hozta nyilvánosságra, hogy Manson kikkel vette fel a kapcsolatot. Thorton a Los Angeles Times-nak elmondta: nem tudja, hogy Manson használta-e a telefont bűntények megszervezésére, vagy fenyegetésekre. A szóvivő hozzátette: “már az is aggasztó, hogy volt telefonja, hiszen egy olyan emberről beszélünk, aki mások vett rá arra, hogy a nevében gyilkoljanak”.

A többszörösen büntetett előéletű Charles Manson a hatvanas évek közepén hozta létre a “családnak” nevezett szektáját. Manson utasítására családjának több tagja 1969 nyarán betört Roman Polanski filmrendező kaliforniai házába, majd megkínozták és meggyilkolták Polanski állapotos feleségét, a színésznő Sharon Tate-t, valamint négy vendégét. A Manson-család másnap újabb két áldozattal végzett saját otthonukban. Mint kiderült, korábban is követtek el gyilkosságokat.

Az 1969-ben halálra ítélt Manson büntetését három évvel később életfogytig tartó börtönbüntetésre változtatták. Büntetését a csempészett telefon miatt harminc nappal meghosszabbították, valamint feddésben részesítették. A most 76 éves Manson elvileg jogosult lenne feltételes szabadlábra helyezésre, de szinte teljesen biztos, hogy rácsok mögött fog meghalni – írta a Times.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik