Közélet

Nevet változtatott a móri ügyben megvádolt Hajdú László

Kovácsra változtatta nevét Hajdú László - hangzott el a megismételt másodfokú büntetőperben, a Fővárosi Ítélőtáblán kedden.

A nyolc és fél évvel ezelőtti, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás különböző büntetőeljárásai a közeljövőben lezárulhatnak: a jelenlegi vádlott, Weiszdorn Róbert ügyében decemberben hirdethet jogerős ítéletet a tábla, januárban pedig várhatóan sor kerülhet erre az ügyben korábban megvádolt Hajdú és Kaiser Ede elleni perekben is.

Kaisert első, majd másodfokon jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték a móri nyolcas gyilkosság miatt, ám időközben előkerült a gyilkos fegyver, amellyel összefüggésben 2007-ben Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet gyanúsították meg a bankrablással.

Nagy László – aki feltehetően géppisztollyal kivégezte az áldozatokat – előzetes letartóztatása során, 2007-ben a büntetés-végrehajtási intézetben öngyilkos lett.

Hajdút és Kaisert a móri bankrablás vonatkozásában feltehetően jogerősen felmentik, ám több más pénzintézeti fegyveres rablásért, illetve egyéb bűncselekmények miatt még évekig rács mögött maradhatnak mindketten.

A nyolc éve előzetes letartóztatásba helyezett, majd megvádolt és azóta is fogva tartott, ám csupán más rablások miatt nem jogerősen 15 évre, majd a hatályon kívül helyezést követő megismételt eljárásban 17 évre ítélt Hajdú másodfokú büntetőpere iratismertetéssel kezdődött el kedden a Fővárosi Ítélőtáblán, a perbeszédekre várhatóan a következő, december 2-i tárgyaláson kerülhet sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik