Gazdaság

Átadta a jövő benzinkútját az Elmű

Üzembe helyezték az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját és az első elektromos töltőoszlopot.

A cégcsoport elektromos mobilitás programjának keretében Budapest első nyilvános töltőoszlopát adták át. Az “áram-tankolás” lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára az Elmű-Émász.

Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász igazgatóságának elnöke tapasztalatszerző kísérletnek nevezte a projektet. Az elnök reményét fejezte ki, hogy alvállalkozók bevonásával bővülhet a Magyarországon futó elektromos autók száma.

Boross Norbert, a társaság kommunikációs igazgatója kérdésre elmondta, jelenleg mintegy tíz elektromos üzemű gépkocsiról tudnak Magyarországon.

Marie-Theres Thiell ehhez hozzátette: az elektromos autó ára négyszerese a hagyományos üzemanyaggal működő gépkocsiénak. Kifejtette, nem vártak arra, hogy a kormány döntsön milyen módon támogatja az elektromos autók elterjedését, hanem határoztak a tarifáról és az üzleti tervről.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy az Elmű-Émász projektje kapcsolódik a kormány elvárásához: a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik