Light

Zenei nevelés

Majd kicsattan, úgy élvezi!

Gyermekünk egészséges szellemi és lelki fejlődéséhez szervesen hozzátartozik a muzikalitás felé terelgetés: már az áldott állapotban lévő anyukák dúdolgatnak babájuknak, esetleg apa, odahajolva a növekvő pocakhoz. Természetesen az sem mindegy, milyen háttérzene szól a nagy alkalomra való készülődés, főként annak utolsó harmada alatt.

Miután megérkezett a csöpp jövevény, óriási felelősség hárul a szülőkre a további zenei nevelés terén. Hasznos minél fiatalabb korban elkezdeni a mondókák, dalocskák tanulgatását, a táncikálást, hiszen az egyensúly- és ritmusérzéket fejlesztő mozdulatok segítik többek között a beszéd tanulását és később a koncentrációs készség megerősödését.

Ha a felmenőknek van rá lehetőségük és kedvük, megörökíthetik ezeket a gyakorlatokat és a szélesebb közönség okulására közzétehetik a dokumentált felvételeket; manapság ez egyre könnyebb. Amint az alábbi videókon láthatjuk, a kis Jonah hihetetlenül élvezi, ahogy a családfő és élete párja kedvelt dallamaira produkálhatja magát, akik egyúttal asszisztálnak a legényke attrakcióihoz.

Mi tagadás, a hard rock és a heavy metal szeretetével ajánlott mihamarabb beoltani az utódokat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik