Nagyvilág

Chaten figyelmeztetett a német tömeggyilkos

Előre figyelmeztetett ámokfutására egy német internetes oldal chatszobájában az a 17 éves tinédzser, aki 15 embert ölt meg szerdán a németországi Winnenden egyik középiskolájában és környékén.

A tizenéves a chatszobában kedd este azt írta, hogy „vannak fegyvereim, és holnap (szerdán) reggel elmegyek a volt iskolámba. Holnap hallani fogtok rólam. Jegyezzétek meg a helyszínt: Winnenden. … „elegem van. Elég volt ebből a nyomorult életből. Senki sem tudja, mire vagyok képes” – idézte Heribert Rech, Baden Württemberg tartományának belügyminisztere.

Gyászol az iskola (MTI)

Gyászol az iskola (MTI)

A 17 éves Tim Kretschmer 15 embert ölt meg a középiskolában, majd elmenekült a gyilkosság helyszínéről. Később a rendőrökkel való lövöldözés után megsebesült, majd öngyilkos lett. Áldozatai közül kilencen diákok, hárman tanárok és hárman utcai járókelők voltak. A hatóságok szerint a támadó jóval több embert akart megölni, mint ahányan meghaltak az ámokfutásban. Erre utal a rendőrség szerint az, hogy rengeteg lőszert találtak a fegyveres tinédzsernél, aki sok áldozatát fejlövéssel ölte meg.

Eközben Svédországban csütörtökön őrizetbe vettek egy szintén 17 éves éves fiút, aki a gyanú szerint azzal fenyegetőzött, hogy ugyanolyan ámokfutásba kezd, mint a német fiatal. A helyi rendőrség szerint a fiú az internetre tett fel egy képet, amelyen fegyverrel a kezében áll. A fotó mellett egy fórumon azt írta, hogy a Lundban lévő Spikan gimnázium ellen intéz támadást.

A rendőrök átkutatták a svéd fiú lakását is, ahol egy légpuskát találtak. A Spikan nevű középiskolát értesítették az esetleges támadásról, de a gimnázium vezetősége úgy döntött, nem szakítják félbe a tanítást csütörtökön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik