Nagyvilág

Erdőtűz miatt áramszünet Athénban

A görög főváros külterületén tomboló erdőtűz miatt áramkiadások voltak szerdán Athén-szerte, és vastag füstfelhő borította be a várost.

Az Imittósz hegyen tomboló tűz észak felé terjed, a városból kifelé, és lakóházakat nem fenyeget – közölte a tűzoltóság. A lángok elemésztettek egy villamos távvezetéket, így több mint egy órán át áramszünet volt Athén központjában és több más negyedében.

A tűzoltóság közlése szerint nyolc repülőgépet és három helikoptert küldtek a lángok megfékezésére, amelyek az Imittósz lábánál fekvő Glika Nerában, Athéntól mintegy 20 kilométerre csaptak fel. A település polgármestere szerint gyújtogatás történt. A sűrű erdőben tomboló lángok megfékezésére szükség esetén az ország más területeiről is szállítanak repülőgépeket és helikoptereket.

Tavaly az erdőtüzek elpusztítottak egy természetvédelmi területet Görögország északi részén, és 66 ember halálát okozták az ország déli részén. Csupán augusztusban 200 ezer hektár erdő, mezőgazdasági terület és olajfaültetvény vált a lángok martalékává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik