Nagyvilág

Nyolc áldozat a Talmud-iskolában

Nyolc áldozata van annak a lövöldözésnek, amelyet két fegyveres hajtott végre, miután behatolt egy Talmud-iskolába Jeruzsálem Kirjat Móse negyedében.

Izraeli médiajelentések szerint a halálos áldozatok mellett legalább 35-en megsebesültek. A rendőrség közlése szerint a merénylőket egy szolgálaton kívüli katonatiszt lőtte le, aki a közelben lakik, és a lövések hallatán átrohant az oktatási intézménybe. Jeruzsálemben ez volt a legvéresebb támadás azóta, hogy 2006. április 11-én 11 ember halt meg egy öngyilkos robbantásos merényletben.

Jeruzsálem korábban gyakran volt palesztin merényletek célpontja, beleértve az autóbuszokon elkövetett öngyilkos merényleteket is. Gázában lakosok sortüzekkel ünnepelték a szeminárium elleni támadás hírét.

Csütörtök este újabb rakétatámadást hajtottak végre a Gázai övezetből izraeli terület ellen. A rakéta egy lakóházat talált telibe Szderót városában, a repeszek két polgári személyt megsebesítettek.

Négy palesztin fegyveres halt meg izraeli légi csapásban csütörtökön a Gázai övezetben. Az Iszlám Dzsihád közlése szerint a palesztin iszlamista szervezet négy fegyverese vesztette életét Hán-Júnisz közelében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik