Nagyvilág

Izraelnek nem sürgős a tűzszünet

Izraelnek nem sürgős a tűzszünet addig, amíg el nem éri hadicéljait Libanonban - jelentette ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök a kormány vasárnap délelőtti ülése előtt.

“A diplomáciai folyamatnak meg kell érni (a tűzszünetre), és különleges megállapodásnak kell születnie annak az erőnek a létrehozásáról, amely azon a területen fog működni, amelyről jelenleg Izraelt fenyegetik” – mondta Olmert, utalva a Dél-Libanonból Izraelt támadó Hezbollah szervezetre, és arra a katonai erőre, amelyet az országrészbe telepítene a nemzetközi közösség.

Közben 51-re emelkedett a dél-libanoni Kanában végrehajtott vasárnap reggeli izraeli légitámadás halálos áldozatainak száma libanoni biztonsági források közlése alapján, és az 51-ből 22 gyermek, korábbi jelentések szerint pedig 9 nő. A légitámadás egy átfogó izraeli offenzíva része volt vasárnap reggel. A magas kanai áldozatszám oka, hogy részben összeomlott egy háromemeletes épület, amelyben más dél-libanoni falvakból elmenekült polgári személyek, jórészt családok voltak elszállásolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik