Nagyvilág

Összeverekedett a cseh egészségügyi miniszter és egy ellenzéki politikus

Megütötték David Rath, cseh egészségügyi minisztert egy fogorvosi konferencián Prágában. A támadó, Miroslav Macek, az ellenzéki Polgári Demokratikus Párt egykori elnökhelyettese és Václav Klaus államfő tanácsadója tettét azzal indokolta, hogy Rath a közelmúltban nagyon sértően nyilatkozott róla, amikor egy lapinterjúban azt állította, hogy pénzért nősült meg.

„Mielőtt megnyitnám a tanácskozást engedjék meg, hogy elintézzek egy személyes ügyet” – jelentette ki Macek a mikrofonba, majd az elnökségi asztalhoz ment és hátulról erősen fejen ütötte Rathot. A meglepett miniszter felállt, a mikrofonhoz ment és Maceket gyávának nevezte. Erre a polgári demokraták közismert személyisége ököllel támadt a miniszterre, mindketten a földre kerültek, majd szétválasztották őket.

A Polgári Demokratikus Párt nyilatkozatban azonnal elhatárolódott Macek viselkedésétől, bár emberileg megértette indítékait. Rath ugyanis korábban erkölcstelen személyiségnek minősítette Maceket. „Tudják, én még abból az időből ismerem (Maceket), amikor minden este más lánnyal járt. Egyszer csak megnősült a milliókért. Én minden jót kívánok neki. Van, aki a lelket, van aki a testet, s van aki a milliókat szereti” – mondta Rath a Lidové Novinyben megjelent interjújában. Macek később szintén a Lidové Novinyben azt írta, hogy az első adódó alkalommal elégtételt vesz Rathon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik