Nagyvilág

Magyar rendőrök a foci vb-n

A kis létszámú magyar rendőrcsoport a tájékoztatásban és „egyéb feladatokban” vesz majd részt, intézkedni csak a bajor rendőröknek lesz joguk – közölte Lamperth Mónika belügyminiszter bajor kollégájával folytatott megbeszélése után.

Az már korábban felmerült, hogy a magyar és a német rendőrség széles körű tapasztalatcserét folytasson a labdarúgó-világbajnokság biztonsági kérdéseiről. Ez egészült ki a rendezvényen való részvétellel, ami azért is fontos, mivel Magyarország szeretné megrendezni a 2012. évi labdarúgó Európa-bajnokságot. A bajor belügyminiszter a megbeszélésen felvetette, hogy a világbajnokságra nem csak a labdarúgók és a szurkolók készülnek, hanem például az embercsempészek is.


Backstein a tájékoztatón elmondta, hogy becslések szerint a rendezvény idején mintegy 40 ezer prostituált, illetve kényszerprostituált érkezik az országba, elsősorban Romániából, Ukrajnából és Moldáviából. A magyar belügyminiszter felajánlotta: a határőrségen belül létrehoznak egy kis létszámú munkacsoportot, amely kidolgozza, miként lehetne megakadályozni, hogy Magyarországot érintve csempésszenek be más országokba, elsősorban Németországba fiatal lányokat prostitúciós célból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik