Nagyvilág

Irán hivatalos politikája Izrael elpusztítása

Megvédte, és Irán hivatalos politikája kifejezésének nevezte az Izrael elpusztításáról tett elnöki kijelentést Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter.

Mahmúd Ahmadinezsád államfő szerdán, egy teheráni nemzetközi konferencián – nagy nemzetközi felháborodást kiváltva – azt mondta, hogy Izraelt el kell törölni a föld színéről. Mohamedán országok nagykövetei előtt elmondott csütörtöki beszédében az iráni külügyminiszter megerősítette, hogy Ahmadinezsád kijelentése Irán hivatalos álláspontját tükrözi. Nem ismerjük el a cionista rezsimet, és nem tartjuk legitimnek – mondta, hozzáfűzve, hogy a világ még tapasztalni fogja, milyen düh él az iszlám világban Izraellel szemben.

Manusehr Mottaki kilátásba helyezte, hogy pénteken, az Izrael ellen és Jeruzsálem felszabadításáért vívott küzdelem ünnepnapján az irániak Teheránban és az ország más részein tömegdemonstrációkon juttatják kifejezésre dühüket.

A mohamedán szent hónap, a Ramadán utolsó péntekét még az iráni iszlám forradalom vezetője, Khomeini ajatolláh nyilvánította az Izrael elleni harc ünnepévé, s ezen a napon sok mohamedán országban harcias Izrael-ellenes demonstrációkat tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik