Nagyvilág

Hazánkba érkezett az Aldi

Újabb kemény diszkont érkezik Magyarországra. A Németországban piacvezető Aldi megkezdte logisztikai központjának építését Biatorbágy mellett, az M1-es út közelében.

Az Aldi, amely egyelőre piacvezetőnek számít Németországban a Lidl előtt, már építeni kezdte 140 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai központját – írja a Napi Gazdaság a Mai Piac-ra hivatkozva. A társaság elkezdte a munkatársak keresését is. A közép- és felső vezetők várhatóan egy-másfél évet töltenek majd Németországban, amelyből arra lehet következtetni, hogy az Aldi csak többéves itt tartózkodást és hálózatépítést követően jelenik meg a vásárlók előtt is.

A hírek szerint az Aldi komolyan érdeklődik a magyar Profi üzletlánc iránt, amely tavaly 38 milliárd forint forgalmat ért el és 67 élelmiszerüzletet működtet. A Csemege-Match Kereskedelmi Rt.-hez tartozó Profi esetleges eladásáról Sztanka-Tóth Magdaléna, a társaság külkapcsolati igazgatója nem tud, és mint mondta, nem is hallott ilyen híreket.

Az Aldit egy testvérpár alapította, a társaság immár 5000 üzletet működtet világszerte. A két alapító Németország harmadik és negyedik leggazdagabbja, úgy, hogy a hírek szerint minden eladott termék után mindössze egy cent hasznuk van.


A diszkontlánc Magyarországon egyelőre telephely nélkül, vagyonkezelési fő tevékenységi körrel, mindössze hárommillió forintból alapította meg első vállalkozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik