Foci

Real-Barca után: a bíró most sem úszta meg

A játékvezető ténykedése is középpontba került a vasárnapi El Clásico utáni értékelésekben. Ronaldo szerint büntetőt kellett volna kapnia.

Igazán rangos összecsapással vette kezdetét szombat este a spanyol futballszezon: a kupagyőztes Real Madrid hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a bajnok Barcelona ellen a spanyol Szuperkupáért zajló harc első mérkőzésén.

A királyi gárda az első félidő nagy részében fölényben futbalozott, Özil góljával a vezetést is megszerezték, mégis a Barcelona vonulhatott előnnyel a pihenőre, miután David Villa zseniális találata után az addig nem sokat csináló Messi is a kapuba talált. A második félidőben Xabi Alonso találatának köszönhetően az egyenlítésre futotta a Real erejéből, de mivel több gól nem esett, így a katalánok várhatják kedvezőbb helyzetből a szerdai, barcelonai visszavágót.

A mérkőzés góljai:

A tegnapi összecsapás az indulatoktól sem volt mentes, főképp a madridiak aprították előszeretettel az ellenfelüket, Teixeira Vitienes játékvezető pedig nem mindig állt a helyzet magaslatán. José Mourinho persze a jó ítéleteknél is grimaszolt, a legmérgesebb pedig valószínűleg akkor lehetett, amikor Cristiano Ronaldo a büntetőterületen belül esett át Victor Valdés karján, tizenegyes viszont nem járt érte.

Ezért reklamált büntetőt a Real Madrid:

A másik oldalon is volt egy gyanús eset, Pedro fogott talajt Marcelo szerelésénél, büntető ezért sem járt.

Ezért pedig a katalánok néztek szemrehányóan a bíróra:

A Real szakmai stábjából Aitor Karanka másodedző állt az újságírók elé a mérkőzés után, minden bizonnyal José Mourinho gondolatait is tolmácsolva. “Jól játszottunk, csakúgy mint az előszezonban. Sajnáljuk, hogy a kiváló teljesítményünk és a sok helyzetünk ellenére sem sikerült megnyernünk a találkozót. A visszavágón Barcelonában még bármi megtörténhet. A játékvezető? A Real Madrid fejlődött, de a jelek szerint vannak dolgok, amelyek nem változnak…” – utalt Karanka a két csapat tavaszi összecsapásaira, amelyek után szintén sok kritika érte a madridiak részéről a sípmestereket.

Cristiano Ronaldo úgy érzi, csapatát megfosztották egy tizenegyestől: “Jobbak voltunk, mint a Barca, több gólszerzési lehetőségünk is akadt. Nyerhettünk volna. Úgy vélem, büntetőt kellett volna kapnunk, amikor szabálytalankodtak velem szemben a tizenhatoson belül, de tiszteletben kell tartanunk a játékvezető döntéseit” – fogalmazott a Real portugál sztárja.

Azt még a Barcelonát irányító Pep Guardiola is elismerte, hogy csapata nem mindig találta a ritmust a mérkőzésen, de dicsérte játékosai “gigászi erőfeszítését”. “A Real Madrid lenyűgöző volt, mindig nagyon nehéz ellenük játszani. Ellenfelünknek több helyzete volt, de keményen küzdöttünk, és sikerült egy jó eredményt elérnünk. A Real megnehezítette számunkra, hogy hátulról építkezni tudjunk” – értékelte a találkozót a spanyol bajnok és BL-győztes együttes mestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik