Kultúra

Bono miatt szünetet tarthat a U2

A U2 énekese, Bono nem nagyon szeretne zenekarával foglalkozni a közeljövőben.

Az egyik leghíresebb lemeze, az Achtung Baby születésnapját ünneplő együttest viszonylagos csend veszi körbe, mióta júliusban Kanadában befejezték legutóbbi világ körüli turnéjukat, amelynek keretében 7,2 millió embernek játszottak, és 736 millió dollárt kerestek – az énekes szerint pedig ez a szünet hosszú ideig eltarthat.

„Nagyon szívesen fejeznénk be a karrierünket a legutóbbi lemezünkkel, a No Line on the Horizonnal, de nem hiszem, hogy ez meg fog történni – nyilatkozta Bono a Rolling Stone magazinnak. – Rengeteg új dalunk van, némelyik a legjobbak közé tartozik, amiket valaha is írtunk. De szeretnék egy kis időt arra, hogy elveszhessek a zenében. Fogni akarom a fiaimat, a feleségemet, és el akarok tűnni az iPod Nanómmal, pár könyvvel meg egy akusztikus gitárral.”

Hogy ez pontosan mit jelent az egyik legnépszerűbb rockzenekar jövőjét illetően, arról a csapat gitárosa, The Edge sem árult el többet. „Könnyen megeshet, hogy már jövőre hallani lehet majd rólunk – mondta el a zenész a lapnak. – De ugyanilyen esély van arra is, hogy nem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik