Élet-Stílus

100-ból egy ismerősünk pszichopata

Viselkedésük szerencsére árulkodó, így aki tudja, mire figyeljen, könnyen kiszúrhatja őket.

Mindennapi életünk során egyre többször használjuk a „pszichopata” kifejezést, főleg olyan emberekre, akik viselkedésével valamiért nem értünk egyet, vagy azt idegesítőnek tartjuk. Érdekes, hogy nemcsak a beszélt nyelvben, hanem az emberek viselkedésében is egyre gyakoribb a pszichopata viselkedés, ami a tévhittel ellentétben nemcsak kegyetlenkedés, vagy gyilkosság lehet – írja a Life-Style.

Szakértők állítják, hogy a hisztérikus, önző viselkedés terjedéséhez a celebkultúra és annak népszerűsége is hozzájárul. Ahhoz az életformához ugyanis elengedhetetlen a felszínes báj, a nagystílűség, a manipuláció, ami a pszichopaták viselkedésében is megtalálható. Kerry Daynes bűnügyi pszichológus legújabb könyvében utal rá, hogy környezetünkben több pszichopata él, mint gondolnánk.

Ők többségében „sikeres” pszichopaták, akik mindent a saját maguk érdekében tesznek és akikből szinte teljes egészében hiányoznak az érzelmek. Szeretnek állandó izgalomban élni, az extrém sportok, a drogok, a szórakozás és a szex játssza életükben a főszerepet. Krízishelyzetben sem adják fel, emiatt kiváló vezetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik