Belföld

Orbán szerint a Fidesz a KDNP-vel együtt lóg

Semjén Zsolt (semjén zsolt, )
Semjén Zsolt (semjén zsolt, )

„Vagy együtt, vagy sehogy" – Orbán Viktor szerint ennek jegyében végzi közös munkáját a két kormánypárt, a Fidesz és a KDNP.

„Alpinista” helyzet van a Fidesz és a KDNP között: „ketten lógnak a falon, össze vannak kötve, és az egyik élete a másikén múlik” – fogalmazott a Fidesz elnöke a kormányoldal szövetségeseivel való konzultációsorozat első állomása, a KDNP vezetésével folytatott budapesti tárgyalás után.

A KDNP székházában tartott sajtótájékoztatón a kormányfő elmondta, azt kérte a kereszténydemokratáktól, hogy álljanak ki a méltányos tehermegosztás, a szükséges átszervezések és a középosztály felerősítésének politikája mellett.

Orbán Viktor szólt a szociális adócsökkentésről is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a kugligolyó elgurult, a bábuknak dőlniük kell”, azaz a szociális adócsökkentésnek – a viták ellenére is – meg kell történnie.

A találkozón a kormányfőt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta, aki a családi adókedvezmény bővítését, a családok csődvédelmének bevezetését, a szociális adócsökkentés megvédését, valamint a rokkantellátásból kikerültek egészségügyi állapotuknak megfelelő újrafoglalkoztathatóságának megteremtését kérte a kormánytól a ciklus hátralévő felében.

A kereszténydemokrata politikus újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az elmúlt két évben alapvetően teljesültek azok az elvárásaik és reményeik, amelyeket a Fidesszel közös kormányzástól vártak. Mint mondta, a KDNP kérésének megfelelően teljes mértékben „keresztényi ihletettségű” új alkotmánya született az országnak, valamint bevezették a családi adózást, a honosítással pedig megvalósult a „nemzet közjogi egyesítése”. A miniszterelnök támogathatónak nevezte a Semjén Zsolt által megfogalmazott kéréseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik