Élet-Stílus

Hongkong fényjátékai – szemkápráztató videóval [PingHong blog]

HongKong felhőkarcolói minden este táncra perdülnek és elállítják a lélegzetet.

Nagyon kellemes séta után érkeztünk meg a Star Ferry egyik kikötőjébe (hamarosan írok róla egy közlekedés című bejegyzésben), ahol királyi kilátásra tettünk szert a hongkongi városvezetés egyik legzseniálisabb turistacsalogatójára.

Mondhatnám, hogy olyan volumenű a látvány, mintha a Margitszigeten a dallamra működő szökőkút mondjuk egyszerre forogna, lebegne és közben pénzt szórna a járókelőkre, de inkább nem terhelek senkit a feltételezéseimmel. Felesleges ecsetelnem, hogy milyen hangulata van a negyed órás fényjátéknak, és ha magamamat nárcisztikusnak tartanám, joggal idéznék Heine szerelmes verseiből részleteket a túláradó gyöngyör érzékeltetéséhez. De nem kell, mert a tények makacs dolgok, és mi tényleg páholyból néztük végig. Kamerával.



Több fotót és videót a Facebook oldalunkon nézegethet.

Természetesen mindenki kihasználja az alkalmat a fotózásra. Dupla szerencsénkre egy kínai pár éppen akkor készítette el boldogságuk kópiáit az örökkévalóság számára; a mesés háttérválasztásnak hála a hongkongi esküvői divat iránt érdeklődök is láthatják, idén nem viszik túlzásba a cicomát. (Annak ellenére sem, hogy a hazai sajtót éppen a múlt hónapban járta be a toronyfejű menyasszonyokról készült képsorozat a pekingi haj- és szépségexpón.)

Csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz az exculisve tartalomért!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik