Nagyvilág

Furcsa lényt fogtak egy kínai víztározóban – videó

Rejtelyes-leny(960x640).jpg (rejtély, lény, szörny, kína, )
Rejtelyes-leny(960x640).jpg (rejtély, lény, szörny, kína, )

Földönkívüli lény, ősi szörny - vagy egy beteg medve?

A videóban látható lényt a Sencsen Víztározóból fogták ki a helyi csatornázási művek dolgozói, miután észrevették a vízben úszó állatot – olvasható a videómegosztó oldalakra kikerült felvételhez mellékelt leírásban. A fémketrecbe zárt lényről készült felvétel nagy vitát indított el a kínai közösségi oldalakon. Voltak, akik szerint a ketrecét dühösen rágó állat egy ősi vízi szellem, mások – ahogy az ilyenkor általában lenni szokott – földönkívülieket kezdtek el emlegetni. De persze az is lehet, hogy a lény rejtélyére van egy kevésbé földöntúli magyarázat is.

Ahogy azt többen is felvetették, a nagy karmokkal ellátott, szőrtelen lény egy beteg maláj medve, egészen pontosan egy bocs lehet, aminek az őt megtámadó kórság miatt kihullott a szőre. Idén már volt egy hasonló eset, az indonéziai Borneó szigetén, ahol egy ültetvény megrettent munkása vertek meg egy hasonlóan kinéző lényt, amelyikről később kiderült, hogy egy maláj medve volt.

A Daily Mail Australiának az Animal Asia nevű állatvédő szervezet igazgatója a kínai esettel kapcsolatban kijelentette: a ketrecbe zárt állat „úgy néz ki, mint egy medvebocs, ami valamilyen betegségtől szenved”. David Neal felvetette annak lehetőségét is, hogy a kínai felvétel valójában a borneói medvét mutatja, és nem a videó nem Kínában, hanem Borneóban készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik