Pénzügy

KarrierStart Top Vállalatok 2011

A nyolc legnépszerűbb szakma nyertes vállalatai

Egészségügy – Teva Gyógyszergyár Zrt.

A pályakezdő orvosok és gyógyszerészek körében több gyógyszergyártó és –forgalmazó közül a TEVA kínálja a legjobb lehetőséget. A Teva sikerének kulcsa a kiváló humánerőforrás. A gyógyszergyár több évtizedes múltra visszatekintő együttműködést alakított ki a hazai oktatási intézményekkel, melynek keretében Gyógyszeripari Kihelyezett Tanszéket létesített a Debreceni Egyetemen, rendszeresen ösztöndíj programot hirdet a legtehetségesebbeknek, valamint nyári gyakorlati lehetőséget biztosít a diákoknak. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a kollégák szakmai fejlődésére, célcsoport-specifikus képzéseket szervezve nekik.

Értékesítés – Coca-Cola

A Coca Cola kereskedelmi hálózatának kiemelkedő lefedettségével, sokrétű, akár egész pályafutásukat meghatározó tapasztalatok megszerzésének lehetőségét kínálja az értékesítési és kereskedelmi vénájú fiatalok számára országszerte.

Informatika – Hewlett Packard Magyarország Kft.

A Hewlett Packard a legjobb lehetőségeket kínálja az informatikai végzettségű pályakezdők számára, legyen szó IT tanácsadásról, alkalmazásfejlesztésről, vagy rendszer üzemeltetésről. A Hewlett Packard a világ egyik legnagyobb informatikai cége, ebből adódóan a magyar vállalatnál is sokféle karrier és tanulási lehetőség van. A társaságnál dinamikus, kreativitásra és új ötletekre nyitott a munkakörnyezet, teljesítményre ösztönző és azt elismerő a kompenzáció, rugalmas a munkaidő és adott az otthoni munkavégzés lehetősége, erős a nemzetköziség, adott a folyamatos nyelvgyakorlás és lehetőség van más kultúrákkal való együttdolgozásra.

Könyvvizsgálat, adótanácsadás – Ernst&Young Tanácsadó Kft.

A gazdasági végzettségű, de elsősorban a könyvelés, könyvvizsgálat vagy adótanácsadás iránt érdeklődő fiatalok számára a legjobb pályakezdési lehetőségeket az Ernst&Young kínálja. A céget a személyes kapcsolat minősége és az emberközpontúság különbözteti meg versenytársaitól. A vállalat szemináriumokra hívja a diákokat, hogy betekintést nyerjenek a cég mindennapi életébe valamint adó és könyvvizsgáló versenyeket szerveznek évek óta. A cég szoros kapcsolatot épített ki a felsőoktatási intézményekkel, diákszervezetekkel, szakkollégiumokkal és más szervezetekkel is. A cég stratégiája nemcsak a tehetséges munkatársak kiválasztására koncentrálódik: számos programmal segítik az egyetemek és munkáltatók kapcsolatának erősítését is.

Logisztika – Audi Hungaria Motor Kft.

Szakmai orientációjukban a logisztika, beszerzés és disztribúció területén elhelyezkedni kívánó fiatalok számára a 1,7 millió m2-es telephelyű győri Audi gyár nyújtja a legkiválóbb lehetőségeket. 250 féle motortípust, 8 féle autótípust gyártanak, de szerszámgyár, készülék- és kisszériás karosszériagyár is működik a telephelyen, ezzel a legkomplexebb termelési logisztikai kihívásokat és lehetőségeket nyújtva. A vállalat munkakör értékelési rendszere a munkatársak számára is transzparens módon van felépítve, mely ösztönzőleg hat. Az Audinál kompetencia alapú képzéseikkel hosszú távú fejlődési lehetőségeket kínálnak, melyek szerves eleme lehet a külföldi munkavégzés lehetősége is.

Marketing – Coca–Cola

A Coca Cola köztudottan a világ egyik legértékesebb márkája. Érthető, hogy már ebből kifolyólag is a cég álom-munkahely pályafutásuk elindításához azok számára, akik a marketing szakmában képzelik el a jövőjüket.

Műszaki – Bosch csoport Magyarország

A Bosch több hazai telephelyén többféle gyártási portfólióval – elektronika, autóipar – kínálja a legkiválóbb szakmai lehetőségeket folyamatmérnökök, gyártástervező mérnökök és a minőségbiztosítás területén elhelyezkedni kívánók számára. A gazdasági nehézségek ellenére a Bosch olyan, a kilábaláshoz nélkülözhetetlen stratégiai fontosságú területekre koncentrált, mint az innovációs politika, a mérnökök tehetséggondozása, és a felsőoktatás támogatása. A vállalat tavaly is magas szinten tartotta az egyetemekkel való szakmai együttműködéseit és a felsőoktatásba fektetett beruházásait és a mérnökképzés támogatását.

Pénzügy – MOL Magyarország

Magyarország legnagyobb vállalata regionális jelenlétével, hazánkban egyedülálló társaságirányítási modelljével és sokszereplős tulajdonosi hátterével a legkiválóbb terepet nyújtja gyakorlati tapasztalatszerzésre a stratégiai, pénzügyi és kontrolling érdeklődésű fiatalok számára. A cég különböző tevékenységeivel több mint 40 országban 32000 munkatársat foglalkoztat. A MOL az utánpótlás támogatására nagy hangsúlyt fektet, a középiskoláktól az egyetemekig indít programokat, versenyeket azzal a céllal, hogy a társaság közép és hosszú távú erőforrás szükségleteit magas szinten biztosítani tudja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik